tiistai 9. toukokuuta 2017

Kehonkoostumusanalyysi

Olet mitä syöt?
Kävin pari päivää kisojen jälkeen katsomassa mitä olen syönyt.

Easyway InBody-770


Kehonpaino on painoluokkalajien ulkopuolella vain numero, joka ei kovin tarkasti kerro mitään, mutta muutakaan minulla ei ole niin tarkasti vuoden ajalta antaa kuin niitä painotietoja. En kuvaile itseäni jatkuvasti pullistelemassa peilin edessä 😨💪👇

Nyt tulee sitä raskasta numerotietoa niille, joita painonvaihtelu kehonkoostumukseen kiinnostaa.
Edellisen kerran olin käynyt mittauksessa helmikuussa 2016, eli reilu vuosi sitten. Sen jälkeen painoa kertyi tasaisesti joulukuuhun 66 kiloon. Kesän ja syksyn treenasin pääosin kestävyyttä ja perusvoimaa. Joulukuusta alkaen perus- ja maksimivoimaa. Tammikuun sokerittomalla kuukaudella paino laski 63-64 tienoille, siitä kiristelin helmikuun puoleen väliin painon alle 60 kilon, viimeiset kaksi kiloa viimeisellä viikolla nesteistä. Huhti-toukokuun vaihteessa kehonpainon nosto 63,5 kilosta 70,2 kiloon kahdessa viikossa. 63,5 oli hiukan kiristelty aamupaino. 70,2 pitkälti nestetankkauksella saavutettu hetkellinen kisapaino.
Tuloslistoja katsottaessa näyttääkin siltä, että siinähän on jojo. Ei ole - on vain itseään haastava heinäsirkka 😏Jos nestekikkailun jättää pois, niin painonvaihtelu on muutaman kilon.

Siihen asiaan:
Mittausjärjestelmä oli Easywayn InBody-770
Yksinkertaista ja nopeaa. Ja ennen kaikkea mielenkiintoista.


Reilun vuoden takainen ja eilinen analyysi. Paino noussut kaksi kiloa, lihasmassa 800 grammaa ja rasvaprosentti 0,3 grammaa. Se on kuulemma hyvä kehitys, niin oon mä siihen tyytyväinen. Toki olisin kaiketi ollut moneen muuhunkin tulokseen 😊
Itseäni tietenkin kiinnosti eniten se paljonko painoa voi pudottaa ilman, että lihasmassa häviää. Leuanvedossahan on pitkälti kyse voiman suhteesta omaan painoon. Aikeissa on kilpailla myös toistovoimapunnerruksessa. Sama juttu; mitä vähemmän painat sitä kevyempää tankopainoa nostelet.
Ja suuntaa antavaksi laskinkin sen: jos rasvaprosentin pudottaisi 15%, paino olisi 62,5 hujakoilla, ehkä. Tätähän ei jätetä tähän, vaan palataan asiaan myöhemmin. Sittenhän se nähdään.
Ensimmäisellä kerralla halusin myös tietää miten viskeraalirasva voi. Vyötärö kun on itselläni kokoa-kahta isompi kuin takamus, niin ajattelin olevani omena. Ei se onneksi sitten niin pelottavan hyvin sitten voinutkaan.

Tarkkuudesta: paperissa lukee olkavarren ympärysmitta 32,2 cm. Tottakai mittasin mittanauhalla: 32 cm. On se tarkka. Omien tulosten vertailukelpoisuuteen voi vaikuttaa menemällä mittaukseen samaan aikaan vuorokaudesta ja yhtä tyhjällä vatsalla joka kerta. Muistin viime kerrasta, että töistä suoraan ajelin mittaukseen ja nälkä oli. Oli helppo tehdä rekonstruktio 😉

En pikaisella etsimisellä löytänyt sitä elintarviketta mikä mä sitten olen. Voisin olla vaikka Koskenlaskija sulatejuusto, perinteistä luonnetta.



Jälkikirjoituksena, että kyllä on peilin edessä pullistelu hyvä tapa keski-ikäiselle naiselle (ja kaiketi muillekin) aloittaa päivä , mä oon just hyvä näin ja sä oot just hyvä noin 😊 Vaatii just sen verran lihasta, että saa käden nostettua. Testatkaa itse tuloksellisuutta, jos ette usko 😎

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti