torstai 4. toukokuuta 2017

Herkistely

Herkistelyä 
eli piikkausta - kovimman terän esiin kaivamista oikeaan aikaan. Se meinaa sitä, että pari viimeistä viikkoa treenataan niin, että kisoihin mennään levänneillä muttei nukahtaneilla lihaksilla. 

Fiilistreenaaja herkisteleekin fiiliksellä - toki tietopohjaisesti.
Viimeinen kovempi leuanvetotreeni oli sunnuntaina pari viikoa ennen kisoja. Toka vikalla viikolla tiistaina ja torstaina kevyet leuanvetotreenit kakkosia ja kolmosia 80-85% maksimipainosta. Mä en kirjaile juuri mitään ylös, enkä noudata ohjelmia, vaikka joskus olen sellaisiakin hankkinut. Mutta voisi olla vaikka 3*2-3 ja 3*2 hiukan isommalla kiekolla. Keskiviikkona piti käydä juoksulenkin jälkeen keikkumassa rengastrapetsilla, joka kaiketi voisi leuanvedon kannalta olla hyödyksi palauttavana ja liikkuvuutta parantavanakin treeninä, mutta ei sitä varten tarvitse mitään tuollaista spessua motivaatiota etsiä, kivaa on :)
Lauantain kenraaliharjoituksesta kirjoitinkin jo aiemmin.

Kisaviikon maanantaina kajakilla kolmen vartin vappuajelu. Yritin mennä hissukseen. Ja kävelylenkkiä ennen ja jälkeen. Jos on lepoviikko, eikä saa urheilla, niin ainahan voi käydä kävelyllä, tai roikkua renkaalla, tai ainakin hengailla salilla.. Tällä en haasta lääke- tai liikuntatiedettä, ainoastaan omaa ajattelutapaani..

Tiistaina lämmittelyt, joihin sisältyen omalla painolla ja pikkukiekolla muutama veto. 1*1* kisojen tavoitealoituspaino +2,5kg, joka tuolla hetkellä oli vajausta tavoitellusta 70kg kehonpainosta). Eli yksi veto sillä kokonaispainolla, jonka ajattelin kisoissa saada ylös ensinmäisellä kierroksella. Moni ei viimeisellä viikolla tällaista tee, eikä se välttämättä ole herkistelyn kannalta järkevää. Itse en vaan luota omaan arviointikykyyni tässä massaltaan ja toivottavasti myös voimiltaan kasvavassa kropassa. En ole kyllä luottanut aiemmissakaan kisoissa, se ekan vedon paino on hyvä (eli pakko) saada kohdilleen.

Mitäs muuta. Kisavaatteet, minäki olen joskus punninnut vaatteita keittiövaa'alla :D Tällä kertaa tein uuden paidan, mentaalivalmistautumista. Punnitsen sen ehkä huomenna, mentaalivalmistautumista..
Paino oli laskenut, aamulla 65,5, luotto painoluokkaan pääsystä ei horju.


(Ylimmäisen kuvan kuvaaja Riina)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti